Hlavné jedláRecepty

Recept na pečené Buffalo krídelká

Naozaj chrumkavé pečené krídelká Buffalo, ktoré sa pripravujú v rúre! Koža na nich je taká chrumkavá, že je ťažké uveriť, že nie sú vyprážané.

Ingrediencie

Na krídelká:

  • 2 kg kuracích krídel
  • 5 lyžičiek prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky soli

Na marinádu:

  • 4 lyžice (60 g) masla, rozpusteného
  • 1/2 šálky kajenskej chilli omáčky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1/4 lyžičky soli

Na dip z modrého syra:

  • 1/2 šálky rozdrobeného zmäknutého syra s modrou plesňou (napr. gorgonzola)
  • 1/2 téglika kyslej smotany
  • 1/4 šálky majonézy
  • 1 strúčik malého cesnaku, pretlačený
  • 1-3 lyžice mlieka
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky soli
  • Čierne korenie

Na podávanie:

  • Stonkový zeler
  • Dostatok piva

Postup

  1. Predhrejte rúru na 120 °C. Jednu poličku umiestnite do spodnej štvrtiny rúry a jednu do hornej štvrtiny.
  2. Plech vyložte fóliou. Na plech položte mriežku a potom ju nastriekajte olejom.
  3. Krídla vložte do veľkej misy. Posypte ich práškom do pečiva a soľou. Rukami dobre premiešajte, aby sa rovnomerne obalili.
  4. Krídla položte na mriežku kožou nahor. Pečte na spodnej mriežke rúry 30 minút.
  5. Presuňte plech na vyššiu poličku a zapnite rúru na 220 °C. Pečte ďalších 40 až 50 minút, v polovici pečenia plech otočte.
  6. Krídla sa nemusia obracať. Sú hotové, keď sú tmavo-zlatohnedé a koža je dostatočne chrumkavá.
  7. Krídla preložte do veľkej misy. Zalejte omáčkou a premiešajte. Okamžite podávajte s dipom z modrého syra (na namáčanie krídel aj zelerových tyčiniek).

Omáčka:

  1. Prísady na omáčku šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Uchovávajte v teple alebo ohrejte tesne pred použitím.

Dip:

  1. Roztlačte modrý syr s kyslou smotanou do hladka (alebo podľa vlastnej chuti).
  2. Pridajte ostatné prísady a dobre premiešajte, kým sa nespoja, pričom použite mlieko, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  3. Uchovávajte v chladničke, kým nebudete potrebovať. Z chladničky ho vyberte 15 minút pred podávaním.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang