Naozaj chrumkavé pečené krídelká Buffalo, ktoré sa pripravujú v rúre! Koža na nich je taká chrumkavá, že je ťažké uveriť, že nie sú vyprážané.
Ingrediencie
Na krídelká:
- 2 kg kuracích krídel
- 5 lyžičiek prášku do pečiva
- 3/4 lyžičky soli
Na marinádu:
- 4 lyžice (60 g) masla, rozpusteného
- 1/2 šálky kajenskej chilli omáčky
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1/4 lyžičky soli
Na dip z modrého syra:
- 1/2 šálky rozdrobeného zmäknutého syra s modrou plesňou (napr. gorgonzola)
- 1/2 téglika kyslej smotany
- 1/4 šálky majonézy
- 1 strúčik malého cesnaku, pretlačený
- 1-3 lyžice mlieka
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky soli
- Čierne korenie
Na podávanie:
- Stonkový zeler
- Dostatok piva
Postup
- Predhrejte rúru na 120 °C. Jednu poličku umiestnite do spodnej štvrtiny rúry a jednu do hornej štvrtiny.
- Plech vyložte fóliou. Na plech položte mriežku a potom ju nastriekajte olejom.
- Krídla vložte do veľkej misy. Posypte ich práškom do pečiva a soľou. Rukami dobre premiešajte, aby sa rovnomerne obalili.
- Krídla položte na mriežku kožou nahor. Pečte na spodnej mriežke rúry 30 minút.
- Presuňte plech na vyššiu poličku a zapnite rúru na 220 °C. Pečte ďalších 40 až 50 minút, v polovici pečenia plech otočte.
- Krídla sa nemusia obracať. Sú hotové, keď sú tmavo-zlatohnedé a koža je dostatočne chrumkavá.
- Krídla preložte do veľkej misy. Zalejte omáčkou a premiešajte. Okamžite podávajte s dipom z modrého syra (na namáčanie krídel aj zelerových tyčiniek).
Omáčka:
- Prísady na omáčku šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Uchovávajte v teple alebo ohrejte tesne pred použitím.
Dip:
- Roztlačte modrý syr s kyslou smotanou do hladka (alebo podľa vlastnej chuti).
- Pridajte ostatné prísady a dobre premiešajte, kým sa nespoja, pričom použite mlieko, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
- Uchovávajte v chladničke, kým nebudete potrebovať. Z chladničky ho vyberte 15 minút pred podávaním.