Paradajková polievka je veľmi rozšíreným jedlom, ktoré možno variovať na mnoho spôsobov. Vyskúšajte túto s opečeným syrom.
Suroviny
- 10 pečených slivkových paradajok
- 2 šálky paradajkovej šťavy
- 1 lyžica hnedého cukru
- 80 ml olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 krajce zemiakového chleba
- soľ a korenie
- mäkké maslo
- 7 alebo 8 plátkov syra (eidam alebo čedar)
Postup
- Na rozpálenú panvicu pridáme olivový olej. Opečieme prelisovaný cesnak, pridáme pečené paradajky, paradajkovú šťavu a horúcu omáčku.
- Dusíme približne 5 minút.
- Následne rozmixujeme ponorným mixérom, pričom počas mixovania pridávame olivový olej a cukor.
- Dochutíme soľou a korením a potom prepasírujeme cez sito.
- Plátky chleba natrieme maslom a ochutíme. Medzi chlieb pridáme plátky syra. Opečieme na suchej panvici alebo grile.
Podávame s horúcim opečeným syrom.