Polievky

Pečená paradajková polievka – recept

Najlepšie paradajky sú tie, ktoré si sami vypestujeme. Krásne voňajú, majú nádhernú zdravú farbu a jeme ich veľa, lebo spomaľujú starnutie.

Nech sa páči, tu je náš recept na trošku inú, pečenú paradajkovú polievočku.

Recept pre 3-4 osoby

Potrebujeme:

  • 1 kg paradajok
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 veľké šalotky (alebo cibule)
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica medu alebo javorového sirupu
  • za hrsť čerstvých bazalkových lístkov
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Opäť jeden z veľmi jednoduchých receptov. Na papier na pečenie dáme piecť posolené, okorenené a olivovým olejom pokvapkané polky paradajok (rezom smerom nadol), cesnak a šalotky pri 200 stupňoch na cca 35 – 40min. Kým nevyzerajú ako obrázok nižšie.

Po aspoň miernom vychladnutí obsah premiestnime do mixéra. Pridáme polievkovú lyžicu medu alebo javorového sirupu, za hrsť bazalkových lístkov a 0,5 litra zeleninového vývaru. Paradajky nemusíme vopred zbavovať šupiek, mixér si s nimi poradí. Aj preto sme radšej zvolili robota ako ponorný mixér, ale myslíme, že aj ten úlohu splní.

Podávame ozdobenú čerstvou bazalkou alebo syrovým chipsom.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang