Pečená maslová tekvica je taká dobrá sama o sebe, že nepotrebuje takmer žiadne korenie. V tomto jednoduchom recepte sa sústredíme na základné prvky – olivový olej, cesnak, soľ a korenie – a akékoľvek ďalšie prílohy necháme na vás. Tento rýchly recept na maslovú tekvicu, ktorý zvládne naozaj každý, je ideálny na večer alebo na sviatočné stretnutia.
Ingrediencie
- 1 stredne veľká maslová tekvica
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Ostrým škrabákom na zeleninu ošúpte maslovú tekvicu. Rozrežte ju pozdĺžne na polovicu, vydlabte a vyhoďte semená. Polovice nakrájajte na 1 cm plátky, potom plátky nakrájajte na 1 cm kocky.
- Vo veľkej miske zmiešajte kocky maslovej tekvice, olivový olej a cesnak. Premiešajte, kým sa dobre obalia. Dochuťte soľou a korením. Rozložte ich v jednej vrstve na plech na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre, kým tekvica nie je ľahko zhnednutá a mäkká, keď do nej pichnete vidličkou (asi 25 až 35 minút).
TIP: Ak chcete ušetriť čas prípravy, hľadajte v obchode s potravinami vopred nakrájané, olúpané kocky maslovej tekvice. Ak chcete tento recept vylepšiť a chýba vám k nemu omáčka, vyskúšajte bešamelovú omáčku, polejte ňou hotovú maslovú tekvicu a podávajte!