V hrnci necháme skaramelizovať 1 PL kryštálového cukru.
Do misky nasypeme kus – kus, pridáme mažiarom podrvenú rascu, pár hrozienok a v prípade potreby dosypeme ešte trochu kus – kusu.
Do skaramelizovaného cukru pridáme nakrájané paradajky, necháme ich podusiť, aby pustili šťavu a dolejeme 2 PL vody.
Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný baklažán a šalotku. Zeleninu pečieme asi 5 minút.
Do kus – kusu pridáme morskú soľ a opečenú zeleninu. Zalejeme horúcou vodou, prikryjeme tanierom a necháme lúhovať.
Do paradajkovej salsy pridáme štipku drvenej škorice a trochu octu.
Paradajkovú salsu prelejeme do mažiaru, rozpučíme, dochutíme škoricou, morskou soľou a olivovým olejom.
Servírujeme. Do kus – kusu zamiešame nakrájanú mätu, dochutíme kurkumou, morskou soľou a podávame s paradajkovo – škoricovou salsou poliatou olivovým olejom a ozdobenou lístkami mäty.