Tento jednoduchý, rýchly a ľahký recept na domácu paradajkovú polievku je ideálny na prípravu v čase, keď v záhradách a na farmárskych trhoch dozrievajú paradajky, ktoré sú vynikajúcou letnou pochúťkou.
Ingrediencie
- 4 šálky nakrájaných čerstvých paradajok
- 1 kúsok cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 2 lyžičky bieleho cukru alebo podľa chuti
Postup
- V hrnci na miernom ohni zmiešajte paradajky, veľký plátok cibule, strúčiky cesnaku a kurací vývar. Priveďte do varu a jemne varte asi 20 minút, aby sa všetky chute spojili.
- Odstavte z ohňa a zmes preceďte cez kuchynské sitko do veľkej misy alebo panvice. Zvyšky, ktoré zostanú v sitku, vyhoďte.
- V prázdnom hrnci rozpustite maslo na miernom ohni. Vmiešajte múku a vytvorte zápražku, ktorú varte, kým nezíska stredne hnedú farbu.
- Postupne zašľahajte trochu paradajkovej zmesi, aby sa nevytvorili hrudky, a potom vmiešajte zvyšok.
- Dochuťte cukrom a soľou a upravte podľa chuti.