PolievkyVegan/Vegetarian

Recept na paradajkovú polievku s bazalkou

Aromatická paradajková polievka na taliansky štýl, na ktorej si každý pochutí.

Ingrediencie

  • 1,5 kg zrelých cherry paradajok, pozdĺžne prekrojených na polovicu
  • 60 ml plus 30 ml kvalitného olivového oleja
  • 1 lyžica soli
  • 1 a 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 nakrájané cibule
  • 6 strúčikov cesnaku, mletých
  • 30 g masla
  • 1/4 lyžičky rozdrvených chilli vločiek
  • 800 g konzervovaných paradajok aj so šťavou
  • 600 g čerstvých bazalkových listov, balených
  • 1 lyžička čerstvých tymianových listov
  • 1 liter kuracieho vývaru alebo vody

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Zmiešajte paradajky, 60 ml olivového oleja, soľ a korenie. Paradajky rozložte v jednej vrstve na plech a pečte 45 minút.
  3. V hrnci na miernom ohni orestujte cibuľu a cesnak s 30 ml olivového oleja, maslom a chilli vločkami 10 minút, kým cibuľa nezačne hnednúť.
  4. Pridajte konzervované paradajky, bazalku, tymian a kurací vývar. Pridajte paradajky upečené v rúre vrátane tekutiny na plechu. Priveďte do varu a 40 minút varte odokryté.
  5. Rozmixujte. Dochuťte podľa chuti.
  6. Podávajte teplé alebo studené.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang