Hlavné jedlá

Papájový šalát – recept

Šťavnaté ovocie a chrumkavá zelenina sa v tomto jedle dokonale dopĺňajú s exotickými koreninami a dokazujú, že aj vegánska kuchyňa je pestrá a chutná.

Prísady:

  • 1 karambola
  • 1 zelená papája
  • 1 zelené mango
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 perlové cibuľky
  • stonka lahôdkovej cibule
  • 1 červená a zelená čili paprička
  • thajská bazalka a koriander
  • 3 kumquaty
  • soľ a korenie
  • vegánska rybacia omáčka
  • citrónová tráva
  • zázvor
  • hnedý cukor
  • 1 limetka
  • 1 karotka
  • kokosový orech

Postup

Najskôr ošúpeme papáju, mango, karotku, cesnak, cibuľu a zázvor a všetko nakrájame na tenké pásiky. Pokrájanú zeleninu a ovocie zmiešame v mise so šťavou z jednej limetky. Tým vznikne svieža kombinácia sladkého manga a papáje, ostrého cesnaku, cibule a zázvoru a kyslejlimetky.

Na prípravu dresingu zmiešame kokosové mlieko, 20ml slanisto-korenistej rybacej omáčky a hnedý cukor. Na záver nakrájame čili papriky, kumquaty, lahôdkovú cibuľu a karambolu na tenké pásiky, ktoré taktiež pridáme do misy s nakrájanou zeleninou a ovocím. Na záver šalát dochutíme soľou, korením thajskou bazalkou i koriandrom.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang