Recepty

Paella – recept

Vezmeme ryžu a premyjeme si ju. Potom ju namočíme do studenej vody asi na desať minút. Kuracie stehná si vykostíme a dáme preč z nich kožu. Pokrájame si ich na kúsky, tak veľké ako chcete. Opečieme na 1 lyžici olivového oleja po dobu 2-3 minút. Dosť bude, kým vám to nezhnedne tak mierne.

Ak nechcete mať olej na stehnách dajte ich odkvapkať na papierový obrúsok. Červenú papriku pokrájame a petržlenovú vňať nasekáme. Umyjeme morské plody. Ošmahneme papriku, petržlen a morské plody veľmi krátko, asi tak minútku.

Cibuľu nakrájame na osminky. Na druhej lyžici olivového oleja ju ošmahneme do aby chytila sklenú farbu, pridáme prelisovaný cesnak, a potom už rýchlo (pozor, až vám nezhorí cesnak, to potom nie je nič moc) pridáme scedenú ryžu. Ešte chvíľku ju pražíme.

Pridáme kurkumu. Zalejeme štyrmi hrnčekmi kuracieho vývaru, ochutnáme a osolíme podľa potreby a chuti. Privedieme k varu a potom to raz zamiešame, znížime teplotu ohňa, prikryjeme a dusíme cca 8-10 minút.

Na vrch ryže pridáme opečené kuracie mäso. Prikryjeme a dusíme ďalších 10 minút. Nakrájame si klobásu a prichystáme hrnček mrazeného hrášku. Do hrnca pridáme na ryžu s mäsom aj udusené plody s paprikou, klobásku a hrášok. Prikryjeme a dusíme ešte chvíľu (desať minút).

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang