Tento recept na ovsené muffiny je jednoduchý, sýty a pripravený zo základných surovín. Hodia sa ako skvelé raňajky alebo rýchle popoludňajšie občerstvenie.
Suroviny
- 1 šálka hladkej múky
- 1 a ¼ lyžičky prášku do pečiva
- ¾ lyžičky mletej škorice
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- ½ lyžičky soli
- 1 a ½ šálky ovsených vločiek
- 1 šálka plnotučného mlieka
- ⅓ šálka rastlinného oleja
- ½ šálky hnedého cukru
- 2 veľké vajcia
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte papierovými košíčkami formu na muffiny.
- V stredne veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, sódu bikarbónu a soľ.
- Vo druhej miske zmiešajte ovsené vločky a mlieko. Nechajte 10 minút odstáť.
- Pridajte hnedý cukor, olej a vajcia. Premiešajte a spojte.
- Pridajte múčnu zmes a miešajte, kým sa nespojí.
- Cesto rozdeľte do papierových košíčkov (vrch môžete posypať ďalšími ovsenými vločkami alebo hrubým cukrom).
- Pečte 7 minút. Znížte teplotu rúry na 180 °C a pokračujte v pečení 12 až 15 minút alebo kým stredy nie sú na dotyk pružné a muffiny zlatohnedé.
- Muffiny nechajte niekoľko minút vychladnúť vo forme, potom ich preneste ich na mriežku a nechajte úplne vychladnúť alebo podávajte teplé.