Recepty

Recept na ovsenú kašu „cez noc“

Ak ste ešte nevyskúšali ovsenú kašu cez noc, určite to musíte napraviť. Sú to výdatné a sýte raňajky, ktoré nie sú príliš ťažké a nevyžadujú takmer žiadnu prípravu. Stačí cez noc namočiť rovnaký diel vločiek a mlieka a ráno na vás v chladničke čaká raňajková pochuťka.

Suroviny

  • 2 šálky ovsených vločiek
  • 2 šálky plnotučného mlieka (alebo mlieka z orechov, semienok alebo kokosového mlieka)
  • 1 šálka džemu (napríklad ostružinový džem Chia)
  • 1/2 šálky nesladených kokosových vločiek

Postup

  1. Vo veľkej miske (alebo inej nádobe s vekom) zmiešajte ovsené vločky a mlieko. Nádobu prikryte a uložte do chladničky na noc.
  2. Nasledujúce ráno navrstvite namočené ovsené vločky do pohárov s džemom.
  3. Kokos opečte tak, že na suchej panvici na strednom ohni opečiete strúhaný kokos do zlatista. Ihneď ho preložte na tanier, aby vločky vychladli. Prípadne môžete kokos opekať v rúre s teplotou 180 °C niekoľko minút.
  4. Ak chcete, aby kokos ostal chrumkavý, počkajte s posypaním, tesne pred podávaním.
  5. Oriešky a semienka sú obzvlášť skvelé na servírovanie – môžete ich namočiť spolu s vločkami alebo ich pred podávaním vhodiť do raňajkovej misky či pohára.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang