Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 8 PL vody
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
Ovocná plnka:
- 500 g čiernych ríbezlí alebo čučoriedok
- 1/2 balíčka Zlatého klasu
- 100 g cukru
- trocha vody
Tvarohová plnka:
- 500 g mäkkého jemného tvarohu
- 1 pochúťková smotana
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček číreho tortového želé
- 2 dl vody
- biela čokoláda na ozdobu
Postup ptípravy:
Cesto: Žĺtky, cukor a studenú vodu vymiešame dopenista. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Korpus po vychladnutí potrieme ovocnou plnkou a dáme stuhnúť. Na stuhnutú ovocnú plnku následne navrstvíme tvarohovú plnku a vrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.
Ovocná plnka: Ovocie podlejeme trochou vody a dáme povariť, kým trošku nezmäkne. Potom ho rozmixujeme. Pridáme cukor a vo vode rozmiešané Zlaté klasy. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť a navrstvíme na korpus.
Tvarohová plnka: Tortové želé rozmiešame vo vode a za stáleho miešania uvaríme. Necháme vychladnúť a zmiešame s tvarohom vymiešaným s práškovým cukrom, smotanou a vanilkovým cukrom.