Čo pripravíte dnes, zajtra vychutnávate! Tento recept vám poslúži ako skvelý tip na zdravé raňajky, ktoré sa cez noc pripravia takmer samé od seba. Dochuťte ovsené vločky sušeným ovocím a domácim jogurtom, a užijete si nielen vynikajúcu chuť, ale aj poriadnu porciu vitamínov.
Suroviny
- 1 figa
- 3 jahody
- Za hrsť malín
- Za hrsť čučoriedok
- Za hrsť orechov
- 300 ml mlieka
- 3 polievkové lyžice jogurtu
- 150 g ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička sirupu z agáve
- 3 polievkové lyžice čerstvého syra
- Vanilka
Postup
Sušené ovocie
Nakrájajte figy, jahody, maliny a čučoriedky na rovnako veľké kúsky a dajte ich vysušiť do sušičky ovocia na približne 6 hodín pri teplote 60 °C.
Jogurt
Doma pripravený jogurt vždy chutí viac čerstvo ako jogurt z obchodu. Použiť pri tom môžete našu sušičku s jogurtovačom, do ktorej pridajte na každý pohár mlieka jednu lyžičku jogurtu. Zmiešané mlieko s jogurtovými kultúrami nechajte pri teplote 35-40 °C odstáť v jogurtovači na 5-8 hodín, v závislosti od želanej konzistencie. Takto pripravený jogurt vám v chladničke vydrží približne týždeň.
Ovsené vločky s ľadovou polevou
Po tom, čo dokončíte jogurt, zmiešajte ho s ovsenými vločkami v pomere 2:1. Celé to posypte orechmi a sušeným ovocím. Ľadovú polevu pripravíte zo sirupu z agáve, čerstvého syra, vanilky a čajovej lyžičky mlieka. Na záver polejte ovsené vločky ľadovou polevou a nechajte na noc v chladničke. Prajeme na raňajky dobrú chuť!