Prinášame vám recept na osviežujúcu verziu mexických ovocných pohárov na špíze s limetkovou šťavou a korením Tajin.
Ingrediencie
- 1 anglická uhorka
- 1/2 stredne veľkého ananásu
- 2 veľké zrelé mangá
- 1/2 mini vodného melónu bez semienok
- 10-15 špízov
- stredne veľká limetka
- 1 lyžička korenia Tajin
Postup
- Priečne nakrájajte na 1 cm kúsky anglickú uhorku. Orežte 1/2 stredne veľkého ananásu, zbavte ho jadrovníka a nakrájajte ho na 1 cm kúsky. Ošúpte 2 veľké manga, zbavte ich kôstok a nakrájajte ich na 1 cm kúsky. Orežte kôru z 1/2 mini vodného melóna bez jadierok a nakrájajte ho na 1 cm kúsky.
- Hromady natlačte na jednu polovicu plechu na pečenie. Ovocie a uhorky navlečte na 12 až 15 špajlí, striedavo po 8 až 10 kúskoch na jednu špajdľu. Umiestnite na druhú polovicu plechu na pečenie.
- Keď je všetko napichnuté na špajdle, usporiadajte špízy do jednej vrstvy. Ak nepodávate ihneď, pevne ich zabaľte do plastovej fólie a nechajte v chladničke cez noc.
- Tesne pred podávaním rozpolte 1 stredne veľkú limetku a šťavu vytlačte na špízy. Posypte 1 lyžičkou korenia Tajin.
Uskladnenie: Zvyšky možno vybrať zo špízov a uložiť do vzduchotesnej nádoby a uchovávať v chladničke až 2 dni.