ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na ovocné kebaby

Prinášame vám recept na osviežujúcu verziu mexických ovocných pohárov na špíze s limetkovou šťavou a korením Tajin.

Ingrediencie

  • 1 anglická uhorka
  • 1/2 stredne veľkého ananásu
  • 2 veľké zrelé mangá
  • 1/2 mini vodného melónu bez semienok
  • 10-15 špízov
  • stredne veľká limetka
  • 1 lyžička korenia Tajin

Postup

  1. Priečne nakrájajte na 1 cm kúsky anglickú uhorku. Orežte 1/2 stredne veľkého ananásu, zbavte ho jadrovníka a nakrájajte ho na 1 cm kúsky. Ošúpte 2 veľké manga, zbavte ich kôstok a nakrájajte ich na 1 cm kúsky. Orežte kôru z 1/2 mini vodného melóna bez jadierok a nakrájajte ho na 1 cm kúsky.
  2. Hromady natlačte na jednu polovicu plechu na pečenie. Ovocie a uhorky navlečte na 12 až 15 špajlí, striedavo po 8 až 10 kúskoch na jednu špajdľu. Umiestnite na druhú polovicu plechu na pečenie.
  3. Keď je všetko napichnuté na špajdle, usporiadajte špízy do jednej vrstvy. Ak nepodávate ihneď, pevne ich zabaľte do plastovej fólie a nechajte v chladničke cez noc.
  4. Tesne pred podávaním rozpolte 1 stredne veľkú limetku a šťavu vytlačte na špízy. Posypte 1 lyžičkou korenia Tajin.

Uskladnenie: Zvyšky možno vybrať zo špízov a uložiť do vzduchotesnej nádoby a uchovávať v chladničke až 2 dni.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang