V receptoch používame slovenské ingrediencie ako bryndzu či oštiepok. Nedáme na ne totiž dopustiť. Chrumkavý voňavý oštiepok v čerstvej žemli je dokonalý.
Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- oštiepok nakrájaný na plátky (ca. 8 ks)
- brusnicový džem
- poľný šalát
- 2 červené cibule
- olej
- žemličky podľa výberu
Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké kolieska a na troške oleja cibuľu aj oštiepok opečieme do zlatista z oboch strán. Žemličky nakrojíme a naplníme chrumkavou opečenou cibuľou, voňavým oštiepkom, sladkým džemom a čerstvým šalátom. Jemne stlačíme, aby nám všetko držalo pokope a môžeme si začať pochutnávať.
Zvyšok poľného šalátu odporúčame servírovať ako prílohu.