Recepty

Recept na najlepšie ošípané v deke

Domáce prasiatka v deke sú perfektným predjedlom na poslednú chvíľu.

Ingrediencie

  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžička vody
  • 1 balenie údených klobás vo veľkosti malých údenín alebo klobás
  • 1 plechovka chladeného cesta na polmesiac
  • vločková soľ alebo korenie na posypanie bagiet (nepovinné)

Počet porcií: 24

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 190 ºC. Vyložte plech na pečenie papierom alebo silikónovou podložkou na pečenie.
  2. V malej miske vyšľahajte 1 veľké vajce a 1 lyžičku vody, kým sa nespoja. Osušte papierovými utierkami 1 balenie údených klobás alebo malých údenín.
  3. Na pracovnej ploche rozvaľkajte 1 plechovku chladeného cesta. Cesto rozdeľte pozdĺž perforovaných švov na 8 trojuholníkov. Pomocou noža na pizzu alebo ostrého noža rozrežte každý trojuholník pozdĺžne na 3 úzke trojuholníky, spolu 24.
  4. Na širší koniec trojuholníka umiestnite 1 klobásu. Zrolujte smerom k špicatému koncu, obtočte cesto okolo klobásy a nechajte cesto prekrývať. Položte na plech na pečenie švom nadol. Zopakujte to so zvyšnými klobásami, pričom ich rozdeľte rovnomerne na plechu na pečenie.
  5. Vrch a boky cesta potrite tenkou vrstvou vajíčka. V prípade potreby posypte vločkovou soľou alebo korením na bagety.
  6. Pečte, kým cesto nie je nafúknuté a zlatohnedé, 13 až 15 minút. Podávajte teplé s horčicou, kečupom alebo inou obľúbenou omáčkou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang