Domáce prasiatka v deke sú perfektným predjedlom na poslednú chvíľu.
Ingrediencie
- 1 veľké vajce
- 1 lyžička vody
- 1 balenie údených klobás vo veľkosti malých údenín alebo klobás
- 1 plechovka chladeného cesta na polmesiac
- vločková soľ alebo korenie na posypanie bagiet (nepovinné)
Počet porcií: 24
Postup
- Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 190 ºC. Vyložte plech na pečenie papierom alebo silikónovou podložkou na pečenie.
- V malej miske vyšľahajte 1 veľké vajce a 1 lyžičku vody, kým sa nespoja. Osušte papierovými utierkami 1 balenie údených klobás alebo malých údenín.
- Na pracovnej ploche rozvaľkajte 1 plechovku chladeného cesta. Cesto rozdeľte pozdĺž perforovaných švov na 8 trojuholníkov. Pomocou noža na pizzu alebo ostrého noža rozrežte každý trojuholník pozdĺžne na 3 úzke trojuholníky, spolu 24.
- Na širší koniec trojuholníka umiestnite 1 klobásu. Zrolujte smerom k špicatému koncu, obtočte cesto okolo klobásy a nechajte cesto prekrývať. Položte na plech na pečenie švom nadol. Zopakujte to so zvyšnými klobásami, pričom ich rozdeľte rovnomerne na plechu na pečenie.
- Vrch a boky cesta potrite tenkou vrstvou vajíčka. V prípade potreby posypte vločkovou soľou alebo korením na bagety.
- Pečte, kým cesto nie je nafúknuté a zlatohnedé, 13 až 15 minút. Podávajte teplé s horčicou, kečupom alebo inou obľúbenou omáčkou.