Recepty

Orechovo-tvarohová torta – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL posekaných vlašských orechov

Plnka:

  • 500 ml rastlinnej šľahačky
  • 250 g hladkého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1 konzerva mandarínok alebo jahôd

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame ostatné suroviny a cesto vylejeme do formy s priemerom 23cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút pri teplote 170 °C.

Plnka: Šľahačku vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor, tvaroh a vymiešame hladký krém.

Na vychladnutý korpus natrieme polovicu plnky, na ňu poukladáme ovocie a rozotrieme zvyšok plnky. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie (mletými orechmi, šľahačkou…). Necháme stuhnúť na chladnom mieste.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang