Potrebné prísady:
Cesto:
- 3 vajcia
- 120 g kryštálového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 PL posekaných vlašských orechov
Plnka:
- 500 ml rastlinnej šľahačky
- 250 g hladkého tvarohu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g práškového cukru
- 1 konzerva mandarínok alebo jahôd
Postup prípravy:
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame ostatné suroviny a cesto vylejeme do formy s priemerom 23cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút pri teplote 170 °C.
Plnka: Šľahačku vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor, tvaroh a vymiešame hladký krém.
Na vychladnutý korpus natrieme polovicu plnky, na ňu poukladáme ovocie a rozotrieme zvyšok plnky. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie (mletými orechmi, šľahačkou…). Necháme stuhnúť na chladnom mieste.