Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia
- 2 PL hladkej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 4 PL mletých vlašských orechov
- pikantný džem (ríbezľový, višňový…)
- 1 balík kakaových maslových sušienok
Plnka:
- 400ml mlieka
- 3 PL škrobovej múčky
- 3 PL kryštálového cukru
- 150 g masla
Na ozdobu:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 200 g mliečnej čokolády
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Pridáme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva, tuhý sneh z bielkov a vymiešame. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre. Po vychladnutí ho vyklopíme na tácku a odstránime papier.
Plnka: Z mlieka, škrobovej múčky a cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne pridávame hustú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
Na ozdobu: Smotanu na šľahanie dáme do rajnice, pridáme na menšie kúsky polámanú čokoládu a uvaríme. Takto pripravenú šľahačku necháme minimálne 12 hodín postáť na chladnom mieste. Následne vyšľaháme šľahačom tuhú šľahačku.
Korpus potrieme pikantným džemom, na ktorý poukladáme kakaové maslové sušienky tesne vedľa seba. Na ne opatrne navrstvíme plnku a potrieme vyšľahanou šľahačkou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.