PečivoRecepty

Recept na ochutené chlebové tyčinky

Zaujímavú chuť týmto tyčinkám dáva čierne korenie, rozmarín, sušené paradajky, parmezán a sardinky.

Ingrediencie

Na chlebové cesto:

  • 4 šálky hrubej múky
  • 2 lyžičky soli
  • 10 g instantného droždia
  • 4 lyžičky cukru
  • 1 a ½ šálky vlažnej vody
  • 1 lyžica olivového oleja

Na náplň:

  • 4 lyžice sardiniek, nahrubo nakrájané
  • 1 šálka pesta zo sušených paradajok
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice čierneho korenia
  • Makové semienka na ozdobu

Postup

  1. Rúru predhrejte na 200 °C. Do mixéra nasypte múku, soľ, instantné droždie a cukor, spojte ich a potom postupne pridávajte vlažnú vodu a zvýšte rýchlosť mixéra. Keď sa cesto odlepí od stien misy, pridajte lyžicu olivového oleja a zapracujte ho do cesta.
  2. Cesto vložte do veľkej misy, vrch misy potrite olejom, aby sa cesto nelepilo, a misu prikryte potravinovou fóliou. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste, kým sa nezdvojnásobí.
  3. Cesto vyklopte na mierne pomúčenú plochu a rozvaľkajte ho valčekom alebo rukami, kým nie je tenké a rovnomerné.
  4. Cesto potrieme pestom zo sušených paradajok, posypeme čiernym korením, ančovičkami, polovicou rozmarínu, parmezánom a zvyškom rozmarínu.
  5. Cesto preložte na polovicu a vytvarujte pekný, úhľadný obdĺžnik. Okraje bez náplne odstrihnite a potom cesto nakrájajte na pásy s dĺžkou jeden palec (2,5 cm), poprášte ich múkou a stočte. Uložíme ich na mierne pomúčený plech, potrieme vodou a posypeme makom.
  6. Nechajte ich kysnúť, kým nie sú dvakrát väčšie. Pečieme 15 až 20 minút alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
  7. Sú výborné k paradajkovým polievkam alebo sa podávajú s dipom zo smotanového syra a pažítky, ktorý je ochutený kaparami, olivami a trochou citrónovej kôry.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang