Či už pripravujete bravčové kotlety alebo kuracie prsia, náš domáci recept na obalenie mäsa vám zaručí, že bude chrumkavé zvonku a šťavnaté vnútri, a to bez vyprážania.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 šálky strúhanky
- 2 lyžičky morskej soli
- 1 a 1/2 lyžičky cukru
- 3/4 lyžičky papriky (neúdenej)
- 3/4 lyžičky cibuľového prášku
- 3/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- štipka kajenského korenia, voliteľné
- 1 lyžička sušenej bazalky, oregana alebo petržlenovej vňate (akákoľvek kombinácia)
- 1/4 šálky rastlinného oleja
- 1,5 kg vykostených kuracích pŕs bez kože (asi 6) / jemných kuracích pŕs alebo bravčových kotliet bez kosti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Zmiešajte strúhanku, soľ, cukor, papriku, cibuľový prášok, cesnakový prášok, čierne korenie, kajenské korenie a sušené bylinky podľa vášho výberu, kým sa nespoja.
- Pokvapkajte olejom a znova premiešajte, kým sa olej úplne nezapracuje.
- Naplňte misu trochou vody. Pracujte s kuracími prsami alebo bravčovými kotletami naraz, navlhčite mäso vodou a nechajte prebytok odkvapkať. To pomôže strúhankovej zmesi priľnúť k mäsu.
- Jeden po druhom obaľujte kúsky kuracieho alebo bravčového mäsa v strúhanke. Presuňte mäso na vymastený alebo papierom pokrytý plech na pečenie.
- Pečte asi 15-20 minút, v závislosti od hrúbky mäsa. Mäso počas pečenia neprikrývajte ani neotáčajte.