Recepty

Recept na nugetky obaľované v zemiakových lupienkoch

Tieto pečené kuracie nugetky, obľúbené hlavne u detí, sú pôsobivo chrumkavé a na stole ich môžete mať už za 30 minút.

Suroviny

  • 220 g zemiakových lupienkov, napríklad Lay’s
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžičky cibuľového prášku
  • 2 lyžičky cesnakového prášku
  • 2 lyžičky papriky
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia (nepovinné)
  • 2 a 1/2 lyžičky soli
  • 3 veľké vajcia
  • 1 a 1/4 kg kuracích pŕs bez kože a kostí
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  1. Rúru rozohrejte ju na 200 ºC.
  2. Na 2 plechy na pečenie nasaďte drôtené rošty, alebo ak nemáte rošty, vyložte plechy papierom na pečenie.
  3. Rukami rozdrvte zemiakové lupienky na veľmi malé kúsky a preložte ich do stredne veľkej misy.
  4. Do misy dajte 1 šálku hladkej múky, 2 lyžičky cibuľového prášku, 2 lyžičky cesnakového prášku, 2 lyžičky papriky, 1/4 lyžičky kajenského korenia a 2 lyžičky kuchynskej soli a premiešajte.
  5. Do ďalšej misky dajte 3 veľké vajcia a 1/4 lyžičky soli a šľahajte, kým sa nezmiešajú.
  6. Umyte a osušte kuracie prsia papierovou utierkou. Nakrájajte ich priečne na 2 cm široké pásy. Ochuťte zvyšnou 1/4 lyžičkou kuchynskej soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia.
  7. Postupne obaľujte po jednom kúsky kurčaťa v múke, potom ho ponorte do vaječnej zmesi. ä Prebytočné vajce nechajte odkvapkať späť do misky a potom ho vložte do omrviniek zo zemiakových lupienkov a pritlačte ich na kurča, aby sa prilepili.
  8. Umiestnite obalené kurča na mriežku alebo na papierom vyložený plech. Postup opakujte so zvyšnými kúskami kurčaťa.
  9. Pečte, kým kurča nie je zlatohnedé a prepečené, približne ďalších 10-20 minút. Podávajte s obľúbenou omáčkou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang