Tieto pečené kuracie nugetky, obľúbené hlavne u detí, sú pôsobivo chrumkavé a na stole ich môžete mať už za 30 minút.
Suroviny
- 220 g zemiakových lupienkov, napríklad Lay’s
- 1 šálka hladkej múky
- 2 lyžičky cibuľového prášku
- 2 lyžičky cesnakového prášku
- 2 lyžičky papriky
- 1/4 lyžičky kajenského korenia (nepovinné)
- 2 a 1/2 lyžičky soli
- 3 veľké vajcia
- 1 a 1/4 kg kuracích pŕs bez kože a kostí
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Rúru rozohrejte ju na 200 ºC.
- Na 2 plechy na pečenie nasaďte drôtené rošty, alebo ak nemáte rošty, vyložte plechy papierom na pečenie.
- Rukami rozdrvte zemiakové lupienky na veľmi malé kúsky a preložte ich do stredne veľkej misy.
- Do misy dajte 1 šálku hladkej múky, 2 lyžičky cibuľového prášku, 2 lyžičky cesnakového prášku, 2 lyžičky papriky, 1/4 lyžičky kajenského korenia a 2 lyžičky kuchynskej soli a premiešajte.
- Do ďalšej misky dajte 3 veľké vajcia a 1/4 lyžičky soli a šľahajte, kým sa nezmiešajú.
- Umyte a osušte kuracie prsia papierovou utierkou. Nakrájajte ich priečne na 2 cm široké pásy. Ochuťte zvyšnou 1/4 lyžičkou kuchynskej soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia.
- Postupne obaľujte po jednom kúsky kurčaťa v múke, potom ho ponorte do vaječnej zmesi. ä Prebytočné vajce nechajte odkvapkať späť do misky a potom ho vložte do omrviniek zo zemiakových lupienkov a pritlačte ich na kurča, aby sa prilepili.
- Umiestnite obalené kurča na mriežku alebo na papierom vyložený plech. Postup opakujte so zvyšnými kúskami kurčaťa.
- Pečte, kým kurča nie je zlatohnedé a prepečené, približne ďalších 10-20 minút. Podávajte s obľúbenou omáčkou.