DezertyRecepty

Recept na nepečené čokoládové lasagne

Máte málo času a potrebujete jednoduchý, ale chutný dezert, ktorým by ste nasýtili viacero ľudí? Tu je recept na čokoládové lasagne, za ktorý budete najviac vďační. Tento nepečený studený koláč obsahuje vrstvy čokolády a krému a vďaka niekoľkým hotovým prísadám je rýchly na prípravu.

Ingrediencie

  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 250 ml smotanového syra
  • 8 lyžíc masla
  • 1 balenie sušienok Oreo (36 sušienok)
  • 150 g práškového cukru
  • 1 liter plnotučného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 balenie čokoládových sušienok (44 kusov)
  • 2 balenia instantnej zmesi čokoládového pudingu
  • 120 g čokolády

Postup

  1. Rozšlahajte smotanu na šľahanie.
  2. Vložte smotanový syr do misy. Nechajte odstáť pri izbovej teplote, kým nezmäkne, približne 1 hodinu. Medzitým pripravte korpus.
  3. Rozpustite maslo v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku. Vložte 1 balenie sušienok Oreo do kuchynského robota na podrvenie. Drvte, kým sa zmes nedrobí, približne 1 minútu. Pri zapnutom motore prilievajte rozpustené maslo a spracovávajte, kým zmes nebude vyzerať ako mokrý piesok. Presuňte do pekáča a zmes vtlačte na dno v rovnomernej vrstve. Nechajte zmraziť, kým pripravíte ďalšiu vrstvu.
  4. Do misky so smotanovým syrom pridajte práškový cukor, 2 polievkové lyžice plnotučného mlieka a 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu. Šľahajte metličkou na strednej rýchlosti, kým nebude hladký a nadýchaný, približne 2 minúty. Pridajte smotanu na šľahanie a gumovou stierkou ich spojte, kým sa nespoja. Preneste na korpus a rozotrite do rovnomernej vrstvy. Na vrstvu krému položte 22 čokoládových sušienok Oreo v rovnomernej vrstve a podľa potreby ich prekrývajte. Nechajte zmraziť, kým pripravíte ďalšiu vrstvu.
  5. Do veľkej misy dajte 2 balenia instantnej čokoládovej pudingovej zmesi a zvyšné plnotučné mlieko. Šľahajte, kým nebude hladký a hustý, 2 až 3 minúty. Preneste do misky na pečenie a rozotrite do rovnomernej vrstvy. Navrch poukladajte zvyšných 22 čokoládových sušienok Oreo v rovnomernej vrstve a podľa potreby ich prekrývajte.
  6. Nastrúhajte čokoládu pomocou škrabky na zeleninu alebo ju nasekajte nadrobno. Na čokoládové sušienky rozotrite zvyšnú šľahačku a posypte čokoládou. Pekáč prikryte alobalom a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo až na 3 dni, aby vrstvy stuhli.
  7. Aby boli rezy čo najčistejšie, vložte misu na pečenie pred podávaním na 30 minút do mrazničky. Nakrájajte na štvorce a podávajte.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang