Potrebné prísady:
- 80 g mletých sušienok (piškót)
- 40 g posekaných vlašských orechov
- 10 g kakaa
- 20 g rozpusteného masla
- 60 g práškového cukru
- 1 ČL rumu
- 2-3 PL mlieka
Čokoládový krém:
- 200 g tmavej čokolády
- 350 ml smotany na šľahanie
- 30 g práškového cukru
- 30 g masla
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup prípravy:
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Sušienky, orechy a kakao vymixujeme v mixéri. Rozpustíme maslo a vymiešame so sušienkovou zmesou a s cukrom. Pridáme rum a mlieko. Zmes dáme do formy.
150 ml smotany, čokoládu, cukor, maslo a vanilkový extrakt ohrejeme, kým sa čokoláda neroztopí a necháme vychladnúť. Zvyšných 200 ml smotany vyšľaháme šľahačom, postupne pridávame rozpustenú čokoládovo-smotanovú zmes a vyšľaháme do tuha.Navrstvíme na sušienkový korpus.
Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Vrch torty ozdobíme čokoládovou polevou, alebo posypeme čokoládovými hoblinami.