Túto špecialitu je najlepšie podávať pikantnú, so sladkou horčicovou príchuťou omáčky BBQ, ktorá pochádza z Južnej Karolíny.
Ingrediencie
- 230 ml jablčného octu plus 3 lyžice, oddelené
- 1 lyžice kryštálového cukru plus štipka, rozdelené
- 2 lyžičky jemnej morskej soli plus 2 štipky, oddelene
- 1 malá surová červená repa, olúpaná a rozpolená
- 12 vajec uvarených natvrdo, olúpaných
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice Red’s South Carolina BBQ omáčky
- 1 lyžica šálky jemne nasekaného koriandra
- 1 lyžička sardelovej pasty
- 1/4 lyžičky čerstvo posekaného čierneho korenia
- 2 feferónky (napr. jalapeňo), nakrájané na tenké plátky
- 1 údená paprika, na ozdobu
Recept na 6 porcií.
Postup
- V stredne veľkom hrnci zmiešajte jablčný ocot, 1 lyžica cukru, 2 lyžice soli a 700 ml vody.
- Pridajte červenú repu a priveďte do varu, potom odstráňte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
- Zmes nalejte do veľkej tepelne odolnej nádoby. Pridajte celé vajcia, premiešajte a nechajte v chladničke cez noc (dosiahnete tmavší ružový odtieň).
- Vajíčka vyberte z tekutiny a pozdĺžne prekrojte na polovicu. Žĺtky oddeľte do strednej misy a (ružové) bielky dajte na servírovací tanier.
- Žĺtky roztlačte vidličkou na jemnú drť. Pridajte majonézu, horčicu, koriander, sardelovú pastu, štipku soli a ¼ lyžičky korenia. Dobre premiešajte.
- Čili papričky, zvyšné 2 lyžice octu, zvyšnú štipku cukru a soli vložte do misky a nechajte 15 minút odstáť. Čili papričky sceďte a odložte bokom.
- Teraz lyžicou alebo trubičkou vložte náplň do bielok.
- Potom posypte čili papričkami a zľahka posypte údenou paprikou.