Syrové nátierky

Syrové nátierky možno pripraviť dvoma spôsobmi. Buď s mäkkými a roztierateľnými syrmi, ako sú žervé, lúine, roztierateľné maslo, tvaroh alebo tavený syr. Alebo sa môžu vyrábať z polomäkkých syrov, ako sú eidam, gouda, čedar, hermelín, niva, tvarůžky alebo parmezán.

Najčastejšou kombináciou je mäkký syr, polomäkký syr a cesnaková príchuť. Najobľúbenejšou syrovou nátierkou je nátierka z nastrúhanej nivy. Takáto nátierka je výborná nielen na sendviče a chlebíčky, ale môže sa použiť aj ako syrový dip na rôzne malé slané pečivo alebo tyčinky.

Obľúbenou nátierkou je aj erminová nátierka, ktorá sa najčastejšie spája s chlebíčkami a zvyčajne sa k nej pridáva nejaká klobása a vajíčko. Na druhej strane, k pivu sa hodí tvarôžková nátierka, ktorá je zvyčajne mierne pikantná.

Další kategorie

Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang