Táto nátierka nielen parádne chutí, ale očarí aj svojou sýto zelenou farbou.
Recept pre štyri osoby
Doba prípravy: 15 min.
Potrebujeme
- 60 g tekvicových semiačok
- 400 g cottage cheese alebo jemného kozieho syra (podľa toho čo vám viac chutí)
- 2 ML mletej rasce
- za hrsť petržlenovej vňate, umytej a nasekanej
- 4 PL tekvicového oleja
- 2 PL kyslej smotany (môžete aj vynechať, ale podľá nás dodá nátierke tú správnu nôtu)
- soľ, korenie
Okrem toho
Tekvicové semiačka opražíme na suchej panvici. Je to celkom sranda, lebo začnú praskať a nafukovať sa. Keď začnú rozvoniavať, odstavíme ich zo šporáka. Počkáme kým chvíľku vychladnú a potom ich nasekáme na menšie kúsky. My to robíme tak, že ich nasypeme do sáčku a trochu po nich pobúchame.
V miske zmiešame všetky ingrediencie a rozmixujeme do hladka.
K nátierke sa výborne hodia olivy alebo cherry rajčiny.