Tento recept na výdatné a zdravé raňajky burrito je tým najlepším spôsobom, ako začať ráno. Môžno ho podávať s limetkovým dresingom s koriandrom, hodí sa aj horúca omáčka, kyslá smotana alebo obľúbená salsa.
Suroviny
- 500 g malých okrúhlych žltých zemiakov, nakrájaných na kúsky
- extra panenský olivový olej
- ½ lyžičky údenej papriky
- štipka vločiek červenej papriky
- 1 červená paprika
- 3 tortilly
- 1 šálka čerstvého špenátu
- ½ šálky strúhanej červenej kapusty (nepovinné)
- 9 miešaných vajec
- ¾ šálky uvarenej čiernej fazule
- ½ šálky pico de gallo
- 1 zrelé avokádo
- ½ šálky listov koriandra
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 1 limetka na vyžmýkanie
- limetkový dresing s koriandrom
Postup
- Rúru predhrejte na 220 °C a veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Nakrájané zemiaky poukladajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a bohato posypte soľou, korením, údenou paprikou a štipkou červenej papriky. Premiešajte, rovnomerne rozložte na plech a pečte 30 minút alebo kým nie sú zlatohnedé a na okrajoch chrumkavé.
- Na sporáku rozohrejte grilovaciu panvicu na stredný oheň. Červenú papriku položte na panvicu a nechajte ju z každej strany 4 až 5 minút opekať, alebo kým nie je mäkká a na každej strane nemá čierne grilovacie stopy. Vyberte ju z grilu, odstráňte stopku a nakrájajte ju na pásiky.
- Zostavte burritos: Rozdeľte špenátové listy a červenú kapustu, ak ju používate, na tortilly.
- Na vrch dajte miešané vajcia, pásiky červenej papriky, čiernu fazuľu, pico de gallo, zemiaky, avokádo a koriander. Posypte soľou, korením a vytlačte limetku.
- Ľavú a pravú stranu tortilly preložte cez náplň. Spodnú časť burrita preložte nahor a cez náplň, pričom pri rolovaní burrita zastrčte strany a náplň.
- Zabaľte do fólie, nakrájajte a podávajte s limetkovým dresingom s koriandrom na namáčanie.