Naučte sa pripraviť mäsové guľky podľa tohto receptu, ktorý je najlepším receptom na mäsové guľky, aký som kedy vyskúšala. V recepte je kombinované bravčové, hovädzieho a teľacie mäso, ale môžete ich urobiť len z mletého hovädzieho mäsa a stále budú chutiť skvele. Aj vegáni si prídu na svoje. Vegánske ne(mäsové guľky) si môžete vyrobiť z rôznych iných surovín a pritom budú stále rovnako lahodné.
Suroviny
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého teľacieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 1 šálka čerstvo nastrúhaného syra Romano
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 a ½ lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 šálky starého chleba, rozdrveného
- 1 a ½ šálky vlažnej vody
- 1 šálka olivového oleja
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie, teľacie a bravčové mäso.
- Primiešajte syr, vajcia, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
- Pridajte strúhanku a pomaly primiešavajte vodu (nie všetku naraz), kým zmes nie je vlhká, ale stále drží tvar (zvyčajne použijem asi 1 a 1/4 šálky vody).
- Vytvarujte mäsové guľky.
- Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a po častiach pridávajte mäsové guľky a smažte ich, kým nie sú zo všetkých strán opečené a mierne chrumkavé (asi 10 až 15 minút).
- Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.