Hlavné jedláRecepty

Recept na najlepšie mäsové guľky

Naučte sa pripraviť mäsové guľky podľa tohto receptu, ktorý je najlepším receptom na mäsové guľky, aký som kedy vyskúšala. V recepte je kombinované bravčové, hovädzieho a teľacie mäso, ale môžete ich urobiť len z mletého hovädzieho mäsa a stále budú chutiť skvele. Aj vegáni si prídu na svoje. Vegánske ne(mäsové guľky) si môžete vyrobiť z rôznych iných surovín a pritom budú stále rovnako lahodné.

Suroviny

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého teľacieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného syra Romano
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 a ½ lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky starého chleba, rozdrveného
  • 1 a ½ šálky vlažnej vody
  • 1 šálka olivového oleja

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie, teľacie a bravčové mäso.
  2. Primiešajte syr, vajcia, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
  3. Pridajte strúhanku a pomaly primiešavajte vodu (nie všetku naraz), kým zmes nie je vlhká, ale stále drží tvar (zvyčajne použijem asi 1 a 1/4 šálky vody).
  4. Vytvarujte mäsové guľky.
  5. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a po častiach pridávajte mäsové guľky a smažte ich, kým nie sú zo všetkých strán opečené a mierne chrumkavé (asi 10 až 15 minút).
  6. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang