Tento recept na španielsku ryžu je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný vďaka kombinácii pikantnej omáčky a kuracieho vývaru. Výborne sa hodí ku pomarančovému kuraťu.
Suroviny
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice nasekanej cibule
- 1 a ½ šálky nevarenej bielej ryže
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka ľubovoľnej pikantnej omáčky
Postup
- Olej rozohrejte v panvici na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu, duste a miešajte, kým nezmäkne, približne 5 minút.
- Pridajte ryžu, varte a miešajte, kým ryža nezačne získavať zlatohnedú farbu.
- Vmiešajte kurací vývar a pikantnú omáčku.
- Znížte teplotu, prikryte a varte, kým sa tekutina nevstrebe, približne 15 až 20 minút.