Hlavné jedláRecepty

Recept na najlepšiu španielsku ryžu

Tento recept na španielsku ryžu je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný vďaka kombinácii pikantnej omáčky a kuracieho vývaru. Výborne sa hodí ku pomarančovému kuraťu.

Suroviny

  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice nasekanej cibule
  • 1 a ½ šálky nevarenej bielej ryže
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka ľubovoľnej pikantnej omáčky

Postup

  1. Olej rozohrejte v panvici na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu, duste a miešajte, kým nezmäkne, približne 5 minút.
  3. Pridajte ryžu, varte a miešajte, kým ryža nezačne získavať zlatohnedú farbu.
  4. Vmiešajte kurací vývar a pikantnú omáčku.
  5. Znížte teplotu, prikryte a varte, kým sa tekutina nevstrebe, približne 15 až 20 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang