DezertyRecepty

Recept na najlepší cheesecake

Tento cheesecake s krémovou textúrou a višňovou polevou, je úžasným dezertom, ktorý sa zároveň ľahko pripravuje.

Suroviny

  • 1 a ¾ šálky celozrnných sušienok
  • ⅓ šálky rozpusteného masla
  • 1 a ¼ šálky cukru
  • 3 balenia syra PHILADELPHIA (možno nahradiť mascarponne alebo riccotou)
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 2 lyžičky vanilky
  • 3 vajcia
  • 1 plechovka višňového džemu

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Zmiešajte rozdrvené celozrnné sušienky, maslo a 1/4 šálky cukru.
  3. Natlačte na dno okrúhlej formy.
  4. Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr a zvyšný cukor mixérom, kým sa nezmieša. Pridajte kyslú smotanu a vanilku. Dobre premiešajte. Po jednom pridávajte vajcia a po každom pridaní šľahajte na nízkych otáčkach, kým sa nezmiešajú.
  5. Hotovú zmes nalejte na korpus.
  6. Pečte približne 70 minút, alebo kým stred nie je takmer pevný.
  7. Pred odstránením okraja tortovej formy, nechajte cheesecake vychladnúť a následne uložte do chladničky na 4 hodiny.

Pred podávaním polejeme višňovým džemom.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang