Tento cheesecake s krémovou textúrou a višňovou polevou, je úžasným dezertom, ktorý sa zároveň ľahko pripravuje.
Suroviny
- 1 a ¾ šálky celozrnných sušienok
- ⅓ šálky rozpusteného masla
- 1 a ¼ šálky cukru
- 3 balenia syra PHILADELPHIA (možno nahradiť mascarponne alebo riccotou)
- 1 šálka kyslej smotany
- 2 lyžičky vanilky
- 3 vajcia
- 1 plechovka višňového džemu
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Zmiešajte rozdrvené celozrnné sušienky, maslo a 1/4 šálky cukru.
- Natlačte na dno okrúhlej formy.
- Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr a zvyšný cukor mixérom, kým sa nezmieša. Pridajte kyslú smotanu a vanilku. Dobre premiešajte. Po jednom pridávajte vajcia a po každom pridaní šľahajte na nízkych otáčkach, kým sa nezmiešajú.
- Hotovú zmes nalejte na korpus.
- Pečte približne 70 minút, alebo kým stred nie je takmer pevný.
- Pred odstránením okraja tortovej formy, nechajte cheesecake vychladnúť a následne uložte do chladničky na 4 hodiny.
Pred podávaním polejeme višňovým džemom.