Toto je najlepší recept na francúzsky toast. Je iný, pretože sa v ňom používa múka. Dala som ho niekoľkým priateľom a všetkým chutil viac ako francúzske toasty, ktoré zvyčajne robia.
Ingrediencie
- 1/4 šálky hladkej múky
- 1 šálka mlieka
- 3 vajcia
- 1 lyžica bieleho cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- štipka soli
- 12 hrubých plátkov chleba
Postup
- Do veľkej misy dajte múku.
- Pomaly zašľahajte mlieko.
- Pridajte vajíčka, cukor, vanilkový extrakt, škoricu, soľ a šľahajte do hladka.
- Rozohrejte mierne vymastený rošt alebo panvicu na strednom ohni.
- Plátky chleba namáčajte do mliečnej zmesi, kým sa nenasiaknu.
- Na predhriatej panvici alebo grilovacej doske pečte chlieb po častiach, kým nebude z každej strany zlatohnedý.
- Podávajte horúce.