Narežeme si vanilkový lusk, nožom z neho vyberieme semienka a zmiešame so smotanou.
Pridáme vajíčka, 2 PL kryštálového cukru a všetko spolu zamiešame.
V hrnci privedieme vodu do varu a pripravíme si nádobu, ktorá musí zapadnúť do hrnca. Do tejto nádoby nalejeme zmes z misy a za neustáleho miešania varíme nad parou. Teplota nesmie prekročiť 85 stupňov. Krém miešame asi 6 – 8 minút. Miešame ho dovtedy, pokiaľ nezhustne.
Na druhú panvicu dáme roztopiť 2,5 PL kryštálového cukru.
Na doske si zatiaľ pokrájame jahody, maliny a černice, ktoré pridáme na panvicu k roztopenému cukru a necháme 3 – 4 minúty skaramelizovať na miernom ohni.
Servírujeme po jednotlivých vrstvách. Na spodnú časť pohárov pridáme čerstvé ovocie, to posypeme trochou granoly a müsli, na to pridáme skaramelizované ovocie, vrstvu müsli, pre výraznejšiu chuť lístok mäty, a pokračujeme vo vrstvení čerstvého ovocia, ktoré zalejeme krémom, pridáme vrstvu opäť čerstvého ovocia a všetko na záver ešte raz polejeme krémom.