DezertyRecepty

Recept na mrazený jogurt

Najjednoduchší recept na obľúbenú zdravú letnú pochúťku – mrazený jogurt.

Ingrediencie

  • 3 šálky plnotučného jogurtu
  • 1/2 pohára šľahačkovej smotany
  • 3/4 až 1 šálka cukru, medu alebo iného sladidla
  • 1 lyžica kukuričného sirupu, voliteľne – pre hladší mrazený jogurt

Postup

  1. Misku zmrzlinovača zmrazte 24 hodín vopred. V mise zmiešajte jogurt, smotanu, sladidlo a kukuričný sirup (ak používate). Šľahajte, kým sa smotana a sladidlo úplne nevmiešajú, 1 až 2 minúty. Ak používate kryštálový cukor, zmes by mala byť medzi prstami hladká, nie zrnitá.
  2. Jogurtový základ nalejte do stroja na zmrzlinu. Miešajte, kým jogurt nezhustne na konzistenciu jemného nápoja alebo hustého mliečneho kokteilu (vo väčšine strojov 17 až 20 minút).
  3. Naberte do nádoby na mrazenie: vyhlaďte vrch. K vrchnej časti jogurtu pritlačte kúsok papiera na pečenie, aby ste zabránili tvorbe ľadových kryštálikov.
  4. Mrazte, kým nestuhne, najmenej 6 hodín alebo cez noc.
  5. Keď je jogurt pripravený na podávanie, nechajte ho 20 až 30 minút odstáť pri izbovej teplote, kým nie je dostatočne mäkký na to, aby sa dal naberať. Dlhými, plytkými ťahmi vytvorte guľôčky mrazeného jogurtu. Podávajte ihneď.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang