Výborná chuťovka na párty alebo vďačné pohostenie pre kamarátov, ktorí k vám prídu na návštevu.
Ingrediencie
- 225 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 lyžičky kečupu
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička extra panenského olivového oleja
- hladká múka na posypanie
- 1 list lístkového cesta
- 60 g rozdrveného čedaru
- 1 veľké vajce rozšľahané s 1 lyžičkou vody
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Vyložte plech s okrajmi mastným papierom; odložte ho bokom.
- Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie mäso, kečup, horčicu, soľ a korenie. Zo zmesi vytvarujte 8 rovnako veľkých placiek. Vo veľkej ťažkej panvici na stredne silnom ohni opekajte placky 1 až 2 minúty.
- Na ľahko pomúčenej ploche rozvaľkajte cesto. Cesto pozdĺžne rozrežte na 4 rovnaké pásy, potom pásy priečne rozrežte na polovicu. Na každý pás položte 1 placku a navrch položte syr.
- Cesto preložte okolo hamburgerov a okraje zovrite, aby sa uzavreli, a vytvarujte ich tak, aby sa zmestili okolo placiek. Vrch pečiva potrite vaječnou zmesou.
- Mini hamburgery položte na pripravený plech. Pečte 12 až 15 minút alebo kým sa nenafúknu a nezozlátnu. Pred podávaním nechajte 5 minút postáť.