PečivoRecepty

Recept na mini burgre v lístkovom ceste

Výborná chuťovka na párty alebo vďačné pohostenie pre kamarátov, ktorí k vám prídu na návštevu.

Ingrediencie

  • 225 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžičky kečupu
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička extra panenského olivového oleja
  • hladká múka na posypanie
  • 1 list lístkového cesta
  • 60 g rozdrveného čedaru
  • 1 veľké vajce rozšľahané s 1 lyžičkou vody

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Vyložte plech s okrajmi mastným papierom; odložte ho bokom.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie mäso, kečup, horčicu, soľ a korenie. Zo zmesi vytvarujte 8 rovnako veľkých placiek. Vo veľkej ťažkej panvici na stredne silnom ohni opekajte placky 1 až 2 minúty.
  3. Na ľahko pomúčenej ploche rozvaľkajte cesto. Cesto pozdĺžne rozrežte na 4 rovnaké pásy, potom pásy priečne rozrežte na polovicu. Na každý pás položte 1 placku a navrch položte syr.
  4. Cesto preložte okolo hamburgerov a okraje zovrite, aby sa uzavreli, a vytvarujte ich tak, aby sa zmestili okolo placiek. Vrch pečiva potrite vaječnou zmesou.
  5. Mini hamburgery položte na pripravený plech. Pečte 12 až 15 minút alebo kým sa nenafúknu a nezozlátnu. Pred podávaním nechajte 5 minút postáť.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang