Recept pre 3-4 osoby
Potrebujeme:
na palacinky
- 2 šálky sójového alebo iného mlieka (400 ml)
- 1 šálka špaldovej múky
- 1 vaječný bielok
- 4 polievkové lyžice oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 1 viazaničku medvedieho cesnaku
na plnku
- roztierateľný kozí syr (200 g)
- 1 balanie šmakouna alebo tofu
ostatné
- kyslú smotanu na poliatie
- trošku nasekaného medvedieho cesnaku na ozdobenie
- olej na smaženie palaciniek
Najprv sa vrhnime na prípravu palaciniek.
Medvedí cesnak dobre vymixujeme s mliekom (v stolovom mixéry, aby nám v mlieku neplávali kúsky cesnaku). Pridáme vaječný bielok, olej, soľ , všetko dobre premiešame a na záver pridáme múku. Cesto necháme chvíľku odstáť a môžeme sa pustiť do prípravy palaciniek. Opekáme ich iba z jednej strany, aby sa nám z druhej neporušila hladká zelená štruktúra.
Každú palacinku potrieme kozím syrom a posypeme opraženým šmakounom nakrájaným na malé kocky alebo tofu či tempehom. Pozor, natierame na opraženú časť palacinky, nie na lesklú. Naservírované palacinky polejeme kyslou smotanou a posypeme nasekaným čerstvým medvedím cesnakom alebo zvyšnými kockami šmakouna.
Je to neskutočne dobrý recept. Pri príprave síce cítiť cesnak, ale keď sme palacinky jedli na druhý deň, nik ani netušil, že sú pripravené s cesnakom. Aróma je veľmi delikátna.