Potrebné prísady:
Orechová zmes:
- 300 až 350 g vlašských orechov nasekaných na štvrtinky
- 80 g práškového cukru
- 120 g masla
- 3 PL medu
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 200 g masla
- 2 PL medu
- 2 ČL sódy bikarbóny rozmiešať v 2 ČL mlieka
Krém:
- 3 dcl mlieka
- 1 a pol PL hladkej múky
- 1 a pol PL Solamylu
- 100 g cukru
- 250 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl rumu
Postup prípravy:
Orechová zmes: Na panvicu dáme nasekané orechy, maslo, cukor, med a necháme rozpustiť. Osmažíme do zlatista. Ešte horúcu zmes navrstvíme na jeden obdĺžnik cesta.
Cesto: Zo surovín si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky (môžme vaľkať už na papieri na pečenie). Jeden obdĺžnik posypeme orechovou zmesou. Obe upečieme na opačnej strane veľkého plechu na papieri na pečenie.
Krém: Z mlieka, múky, Solamylu a cukru uvaríme hustú kašu. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Keď kaša vychladne, postupne ju pridávame do maslovej hmoty a poriadne vyšľaháme na hladký krém.
Prázdny plát cesta pokvapkáme rumom a necháme vsiaknuť. Potom ho natrieme krémom a prikryjeme plátom s orechmi. Dáme na chladné miesto odstáť aspoň na jeden deň, aby cesto zmäklo.