Mäsitý muffin, poliaty lepkavou BBQ omáčkou a korunovaný šľahaným zemiakom ľahkým ako obláčik. Ak sa vám začali zbiehať slinky, tento recept budete milovať.
Ingrediencie
Na prípravu mäsa:
- 1 lyžička olivového oleja
- 150 g nadrobno nakrájanej cibule
- 75 g nadrobno nakrájanej mrkvy
- 1 lyžička sušeného oregana
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 170 ml kečupu
- 170 ml omáčky Red’s Unholy BBQ
- 680 g mletého hovädzieho mäsa, extra chudého
- 90 g strúhanky
- 1 lyžička čierneho korenia a 1 lyžička morskej soli
- 2 lyžice Red’s South Carolina BBQ omáčky
- 1 lyžička worcestrovej omáčky
- 2 veľké vajcia
- 50 ml mlieka
- Sprej na varenie
Na šľahané zemiaky:
- 900 g ošúpaných zemiakov nakrájaných na kocky
- 60 ml mlieka
- 60 ml kyslej smotany
- 3 lyžice masla
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky čerstvo posekaného čierneho korenia
Na ozdobu:
- 3 lyžice nasekanej pažítky
- 1 lyžice nasekanej červenej papriky
- 4 kolieska údenej streaky slaniny, uvarené a nakrájané
Recept na 6 porcií.
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Cibuľu, mrkvu a červenú papriku vložte do kuchynského robota a pulzujúcimi čepeľami robota zeleninu najemno nasekajte.
- Nadrobno nakrájanú zeleninu pridajte do misy s mletým hovädzím mäsom. Premiešajte.
- Pridajte vajcia rozšľahané s mliekom, strúhanku, soľ a korenie, oregano, cesnak a premiešajte.
- Potom zmiešajte kečup, Unholy BBQ omáčku, horčicovú BBQ omáčku a worcesterskú omáčku. Polovicu omáčkovej zmesi nalejte do misy so zmesou na sekanú. Rukami premiešajte mäsovú sekanú.
- Zemiaky vložte do veľkého hrnca a zalejte ich osolenou vodou; priveďte do varu. Znížte teplotu na stredne nízku a varte, kým zemiaky nezmäknú, približne 20 minút. Sceďte ich a preložte do veľkej misy.
- Formu na 12 muffinov (môžete použiť aj košíčky) vymažte olejom na varenie. Pomocou naberačky na zmrzlinu naplňte mäso do každej formy. Na každú mäsovú sekanú dajte lyžicu extra omáčky.
- Pečte asi 20 minút a pripravte šľahačku.
- Do zemiakov zašľahajte maslo elektrickým mixérom, kým sa maslo takmer nerozpustí. Pridáme mlieko a kyslú smotanu a šľaháme do hladka. Dochutíme soľou a čiernym korením a vložíme do vrecka na potieranie.
- Mäsové muffiny vyberieme a na vrch nanesieme šľahané zemiaky štýlom do koláčikového víru. Ozdobte kúskami slaniny, červenou paprikou a pažítkou.