Teľacie mäso
Keď sa povie teľacie mäso, ako prvé sa nám vybaví teľací rezeň podávaný so zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Teľacie mäso je jedinečné svojou jemnosťou a delikátnou chuťou. Pred tepelnou úpravou ho možno doplniť bylinkami, slaninou, hubami alebo paradajkami. Vynikajúcou prílohou k teľaciemu mäsu je aj syr, najmä parmezán.
Na prípravu steakov, medailónikov alebo rezňov je najlepšie použiť teľacie stehno. Teľacie mäso sa výborne hodí aj na grilovanie a môže sa podávať napríklad s grilovanou zeleninou a syrovým dipom.
Na klasický nedeľný obed sa môžete rozhodnúť pre teľacie mäso vcelku, ktoré môžete upiecť vcelku a potom variť s vínom a rôznymi bylinkami a koreninami. Z teľacieho mäsa sa dá pripraviť aj vynikajúci dusený teľací guláš. V neposlednom rade nesmieme zabudnúť na najznámejší taliansky recept na teľacie ossobuco.
Na prípravu pokrmov z teľacieho mäsa sa používa teľacia pečeň, obličky a srdce alebo mozog.
Další kategorie
Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.