Táto jednoduchá a lahodná vanilková krémová poleva je ideálna na torty a koláčiky.
Suroviny
- 1 lyžica vanilky
- 440 g práškového cukru
- 225 g masla
- 3 lyžice hustej smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky soli
Postup
- Maslo a soľ šľahajte asi minútu pomocou mixéra s lopatkovým nadstavcom. V prípade potreby môžete použiť aj ručný mixér.
- V niekoľkých dávkach preosejte cukor a po každom pridaní šľahajte na nízkom stupni.
- Misku vyškrabte a postup zopakujte.
- Pridajte lyžicu smotany, pričom miešajte na nízkom stupni a potom pridajte vanilku.
- Šľahajte, kým nezískate rovnomernú, nadýchanú konzistenciu.
- Ak chcete redšiu konzistenciu, môžete pridať viac smotany alebo mlieka.