DezertyRecepty

Recept na maslovú polevu

Táto jednoduchá a lahodná vanilková krémová poleva je ideálna na torty a koláčiky.

Suroviny

  • 1 lyžica vanilky
  • 440 g práškového cukru
  • 225 g masla
  • 3 lyžice hustej smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  1. Maslo a soľ šľahajte asi minútu pomocou mixéra s lopatkovým nadstavcom. V prípade potreby môžete použiť aj ručný mixér.
  2. V niekoľkých dávkach preosejte cukor a po každom pridaní šľahajte na nízkom stupni.
  3. Misku vyškrabte a postup zopakujte.
  4. Pridajte lyžicu smotany, pričom miešajte na nízkom stupni a potom pridajte vanilku.
  5. Šľahajte, kým nezískate rovnomernú, nadýchanú konzistenciu.
  6. Ak chcete redšiu konzistenciu, môžete pridať viac smotany alebo mlieka.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang