DezertyRecepty

Recept na marshmallow koláčiky

Mäkké a okrúhle, nie príliš sladké, čokoládové koláčiky s nadýchanou bielou náplňou s cukríkmi marshmallow.

Ingrediencie

Na náplň:

  • 250 g smotanového syra
  • 2 lyžice masla
  • 1 šálka práškového cukru
  • 200 g marshmallow
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli

Na koláčiky:

  • 100 g masla
  • 1 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky kakaového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1 šálka cmaru
  • 2 lyžičky instantnej kávy (nepovinné)
  • 1 veľké vajce
  • 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1 a 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • olej v spreji

Postup

  1. Do misy kuchynského robota vložte krémový syr a 2 lyžice masla. Šľahajte pomocou nadstavca s lopatkami na vysokých otáčkach, kým nebude hladký a nadýchaný, celkovo 2 až 3 minúty. Prepnite na nástavec na šľahanie.
  2. Pri vysokých otáčkach mixéra pridávajte 1 šálku práškového cukru po 1/4 šálky, kým sa nezapracuje, približne 45 sekúnd na každé pridanie. Po každom pridaní práškového cukru zoškrabte strany. Pridajte roztopené marshmallow, 1/2 lyžičky vanilkového extraktu a štipku soli a šľahajte, kým sa nespoja, ďalších asi 45 sekúnd. Prikryte a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu.
  3. Medzitým pripravte sušienky: Vložte maslo do misy robota (alebo do veľkej misy, ak používate elektrický ručný mixér). Nechajte ho stáť pri izbovej teplote, kým nezmäkne, približne 1 hodinu.
    Rozložte 2 mriežky tak, aby ste rozdelili rúru na tretiny, a rozohrejte ju na 175 °C. Vyložte 2 plechy na pečenie papierom.
  4. Do misy dajte 1 a 3/4 šálky múky, 2/3 šálky kakaa a 1 lyžičku soli a premiešajte.
    Ak používate instantnú kávu, dajte 1 šálku cmaru a 2 lyžičky kávy do misky a prešľahajte. Do druhej malej misky dajte 1 veľké vajce a 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu a vyšľahajte.
  5. Do misky s maslom pridajte 1 šálku hnedého cukru a 1 a 1/4 lyžičky sódy bikarbóny. Šľahajte pomocou nadstavca s pádlami na vysokých otáčkach, kým nebude ľahké a nadýchané, pričom v polovici šľahania zastavte a stierkou oškrabte steny misy, spolu asi 4 minúty.
  6. Pridajte vaječnú a vanilkovú zmes. Šľahajte pri vysokých otáčkach, kým zmes nie nadýchaná, spolu asi 1 minútu. Pridajte polovicu zmesi múky a polovicu zmesi cmaru. Šľahajte na najnižšej rýchlosti, kým sa zmes nezapracuje, 25 až 30 sekúnd.
  7. Zastavte a oškrabte boky. Pridajte zvyšnú zmes cmaru a múky a šľahajte na najnižšej rýchlosti, kým sa nezapracuje, 25 až 30 sekúnd. Oškrabte boky a šľahajte na najnižšej rýchlosti ďalších 30 sekúnd.
  8. Pomocou 2 lyžičiek nakvapkajte cesto na plechy, koláčiky rozmiestnite asi 2 cm od seba, 12 kusov na plech. Pečte, kým vrch koláčikov nie je vláčny, 13 až 15 minút. Okamžite ich preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť, približne 30 minút. Medzitým upečte zvyšné cesto.
  9. Polovicu sušienok otočte a pomocou lyžice alebo cukrárskeho vrecka rovnomerne rozdeľte náplň na tieto polovice. Sendvičové koláčiky uzavrite druhým koláčikom plochou stranou nadol.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang