Hlavné jedláRecepty

Recept na Manicotti

Tento recept na manicotti je príjemnou večerou, ktorú si vaša rodina zamiluje. Výborné sú podávané s chrumkavým šalátom a cesnakovým chlebom.

Ingrediencie

  • 160 g cestovín manicotti
  • 1/2 litra polotučného syra ricotta
  • 230 g strúhaného syra mozzarella
  • 3/4 šálky strúhaného parmezánu, rozdelené
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 450 g (1 pohár) omáčky na špagety

Postup

  1. Manicotti varte vo vriacej vode, kým nie sú al dente, približne 10 až 12 minút; sceďte ich a prepláchnite studenou vodou.
  2. Predhrejte rúru na 175 °C.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte ricottu, mozzarellu, 1/2 šálky parmezánu, vajcia, petržlenovú vňať, soľ a korenie, kým sa dobre nespoja.
  4. Do zapekacej misy nalejte 1/2 šálky omáčky na špagety. Každú cestovinu manicotti naplňte 3 lyžicami syrovej zmesi a naaranžujte na omáčku.
  5. Na vrch cestovín nalejte zvyšnú omáčku a posypte zvyšným parmezánom.
  6. Pečte v predhriatej rúre, kým sa nevytvoria bublinky, približne 45 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang