Tento recept na manicotti je príjemnou večerou, ktorú si vaša rodina zamiluje. Výborné sú podávané s chrumkavým šalátom a cesnakovým chlebom.
Ingrediencie
- 160 g cestovín manicotti
- 1/2 litra polotučného syra ricotta
- 230 g strúhaného syra mozzarella
- 3/4 šálky strúhaného parmezánu, rozdelené
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 450 g (1 pohár) omáčky na špagety
Postup
- Manicotti varte vo vriacej vode, kým nie sú al dente, približne 10 až 12 minút; sceďte ich a prepláchnite studenou vodou.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Vo veľkej mise zmiešajte ricottu, mozzarellu, 1/2 šálky parmezánu, vajcia, petržlenovú vňať, soľ a korenie, kým sa dobre nespoja.
- Do zapekacej misy nalejte 1/2 šálky omáčky na špagety. Každú cestovinu manicotti naplňte 3 lyžicami syrovej zmesi a naaranžujte na omáčku.
- Na vrch cestovín nalejte zvyšnú omáčku a posypte zvyšným parmezánom.
- Pečte v predhriatej rúre, kým sa nevytvoria bublinky, približne 45 minút.