Hlavné jedlá

Mangoldové závitky so syrom Vacherin na červenej repe – recept

Kulinárske dedičstvo Švajčiarska je rozmanité a prvotriedne. Tento moderný recept spája švajčiarske syrové fondue s perlovými krúpami, čerstvým mangoldom a aromatickými bylinkami. Na červenej repe naservírovaná zavinutá lahôdka s delikatesným syrom Vacherin Frigourgeois je naozaj chuťovým zážitkom pre gurmánov.

Prísady:

  • 1 veľký mangold
  • 1 hrsť mini mangoldov
  • 1 hrsť perlových krúp
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 2 uvarené hľuzy červenej repy
  • 125 g syra Vacherin Fribourgeois
  • 3 mini karotky
  • 1 polievková lyžica slnečnicového oleja
  • 3 reďkovky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g masla
  • 1 štipka muškátového orieška
  • 1 polievková lyžica píniových semienok
  • zmes čerstvých byliniek
  • himalájska soľ
  • farebná zmes korenia

Príprava plnky:

Zeleninový vývar zohrejeme a uvaríme v ňom perlové krúpy. Medzitým umyjeme a nakrájame reďkovky a mini karotky. Cibuľu i cesnak jemne nakrájame a opečieme ich spolu s uvarenými krúpami na rozpálenom masle. Pridáme k nim postrúhaný vacherin. Švajčiarsky syr sa roztopí, spojí sa s krúpami a vytvorí hmotu, ktorou budeme plniť mangoldové závitky. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

Príprava závitkov:

5 veľkých mangoldových listov krátko namočíme do slanej vody. Potom do stredu každého listu naložíme syrovú plnku, vonkajšie strany založíme a zrolujeme. Závitky krátko pečieme v rúre pri 100 stupňoch. Nakrájame červenú repu a zmiešame s mangoldom a mini mangoldmi. Následne šalát dochutíme slnečnicovým olejom, soľou a korením.

Servírovanie:

Repový šalát tvorí podklad na tanieri, na ktorý dekoratívne uložíme mangoldové závitky. Na záver ozdobíme trochou postrúhanej červenej repy.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang