Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 100 g hladkej múky
- 50 g polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 4 PL marhuľového lekváru
Krém:
- 400 g mandarínkového kompótu
- 500 g mascarpone
- 125 g bieleho jogurtu
- 70 g práškového cukru
- strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup prípravy:
Cesto: Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, následne primiešame oba druhy múky, prášok do pečiva a kakao. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Menší plech vystelieme papierom na pečenie a upečieme dva pláty.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 13 minút. Necháme vychladnúť, odstránime papier a každý pokvapkáme šťavou z mandarínkového kompótu.
Krém: Mandarínky scedíme a necháme odkvapkať. Mascarpone a biely jogurt vymiešame s práškovým cukrom do hladka. Z krému odoberieme menšiu 1/3.
Prvý plát cesta potrieme tenkou vrstvou lekváru. Naň opatrne rozotrieme tenkú vrstvu krému, poukladáme mandarínky a potrieme ďalšou vrstvou krému. Druhý plát potrieme opäť tenkou vrstvou lekváru a položíme ho natretou stranou na plnku.
Zvyšnou 1/3-nou krému potrieme vrch múčnika a posypeme ho postrúhanou čokoládou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.