Potrebné prísady:
Korpus:
- 200 g mletých sušienok alebo piškót
- 50 g nasekaných pražených lieskových orieškov
Krém:
- 1 l mlieka
- 7 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 30 g želatíny (plátková)
- 500 ml smotany na šľahanie
Maková plnka:
- 200 g mletého maku
- 1 dl vody
- 1 PL medu
- 1 vanilkový cukor
- 3 PL cukru
- 100 g horkej čokolády
Postup prípravy:
Krém: Želatínu namočíme do 1 dl vody a necháme napučať. Do mlieka dáme vanilkový aj práškový cukor a uvaríme. Želatínu rozpustíme na miernom ohni, pridáme 6-7 PL vriaceho mlieka a varíme, kým sa hmota úplne nespojí.
Následne pridáme zvyšné mlieko. Hmotu necháme vychladnúť a odložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Smotanu vyšľaháme a zľahka primiešame vychladenú hmotu z chladničky tak, aby vznikol hladký krém.
Korpus: Pomleté sušienky a oriešky zmiešame. Pridáme 6 PL krému a vymiesime. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, na ktorý nanesieme sušienkovú hmotu.
Maková plnka: Vodu, med a vanilkový cukor dáme variť a miešame, kým nevznikne hustá hmota. Odstavíme, pridáme zomletý mak, polovicu základného krému a poriadne vymiešame. Túto plnku rozotrieme na korpus zo sušienok.
Zostávajúci krém rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na makovú plnku a do druhej prišľaháme rozpustenú čokoládu. Nalejeme ju na biely krém. Tortu dáme na noc stuhnúť do chladničky.