Rafinovaný lososový burger si vás získa svojou rýchlou prípravou a nevšednou chuťou. Sladkosť špargle a ostrosť wasabi garantujú explóziu chutí medzi žemličkami.
Suroviny
Losos
- 2 čerstvé plátky lososa (očistené)
- 1 polievkový lyžica olivového oleja
- 3 polievkové lyžice medu
- 1 čajová lyžička limetkovej šťavy
Wasabi omáčka
- 2-3 čajové lyžičky wasabi pasty
- 1 limetka
- Jarná cibuľka
- ½ čajovej lyžičky medu
- 250 g smotany
- Soľ a korenie
Burger
- 250 g špargle
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- Citrónová šťava
- Soľ a korenie
Postup
Ako prvé opláchnite filety lososa a nechajte ho dobre vysušiť. Následne zmiešajte prísady na marinádu a lososa marinujte v chladničke aspoň hodinu. Na omáčku nakrájajte jarnú cibuľku na malé krúžky a všetky ostatné prísady zmiešajte v miske a nechajte odstáť.
Dochuťte špargľu olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Pridať môžete aj uhorku alebo červenú cibuľu, ak chcete svoju pochúťku obohatiť o extra porciu zeleniny.
Nadišiel čas ugrilovať žemle, lososa, cibuľové krúžky a špargľu na Grillkerne. Špargľu opekajte z každej strany 1-2 minúty. Rozrezané žemle opekajte, až kým nebudú chrumkavé. Lososa stačí opiecť z každej strany 2-3 minúty. Napokon vám ostáva už len ľubovoľne poukladať vrstvy na žemle a s chuťou zahryznúť!