Hlavné jedlá

Lososový burger s wasabi – recept

Rafinovaný lososový burger si vás získa svojou rýchlou prípravou a nevšednou chuťou. Sladkosť špargle a ostrosť wasabi garantujú explóziu chutí medzi žemličkami.

Suroviny

Losos

  • 2 čerstvé plátky lososa (očistené)
  • 1 polievkový lyžica olivového oleja
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 1 čajová lyžička limetkovej šťavy

Wasabi omáčka

  • 2-3 čajové lyžičky wasabi pasty
  • 1 limetka
  • Jarná cibuľka
  • ½ čajovej lyžičky medu
  • 250 g smotany
  • Soľ a korenie

Burger

  • 250 g špargle
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • Citrónová šťava
  • Soľ a korenie

Postup

Ako prvé opláchnite filety lososa a nechajte ho dobre vysušiť. Následne zmiešajte prísady na marinádu a lososa marinujte v chladničke aspoň hodinu. Na omáčku nakrájajte jarnú cibuľku na malé krúžky a všetky ostatné prísady zmiešajte v miske a nechajte odstáť.

Dochuťte špargľu olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Pridať môžete aj uhorku alebo červenú cibuľu, ak chcete svoju pochúťku obohatiť o extra porciu zeleniny.

Nadišiel čas ugrilovať žemle, lososa, cibuľové krúžky a špargľu na Grillkerne. Špargľu opekajte z každej strany 1-2 minúty. Rozrezané žemle opekajte, až kým nebudú chrumkavé. Lososa stačí opiecť z každej strany 2-3 minúty. Napokon vám ostáva už len ľubovoľne poukladať vrstvy na žemle a s chuťou zahryznúť!

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang