Lososové placky podľa Carly Hallovej sú vynikajúce na raňajky alebo so šalátom na obed či večeru.
Suroviny
- 450 g hrubého filetu z lososa bez kože
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 lyžice strúhanej cibule
- 2 lyžice majonézy
- 2 lyžice strúhanky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- rastlinný olej na varenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Vyložte malý plech na pečenie papierom.
- Lososa posypte soľou a korením a položte ho na pripravený plech. Pečte, kým sa z ryby nezačne vylučovať biela bielkovina, približne 15 minút.
- Keď je losos dostatočne vychladnutý, preložte ho do veľkej misy a odlúpnite mäso. Mali by ste mať 2 šálky. Pridajte cibuľu, majonézu, strúhanku a horčicu. Jemne premiešajte, kým sa suroviny dobre nespoja.
- Potom dochuťte soľou a korením. Vytvarujte šesť placiek s hrúbkou 2 cm.
- Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte tenkú vrstvu oleja.
- Pridajte placky a raz ich otočte, kým nezhnednú, približne 2 minúty z každej strany.
- Podávajte horúce.