Losos Vás presvedčí nielen svojou šťavnato-aromatickou chuťou, ale taktiež zdravými obsahovými látkami, ktoré vychvaľujú výživoví vedci. Morská ryba obsahuje popri dlhoreťazových Omega-3 mastných kyselinách taktiež hodnotné živiny, ako napr. vitamín A, D, skupinu vitamínov B a životne dôležitý stopový prvok jód. Losos v kombinácii s korenistou zelenou špargľou taktiež zabezpečí dostatok vitamínu C.
Prísady:
- 250 g filety z lososa
- 3 plné hrste zelenej špargle
- 1 citrón
- čerstvý kôpor
- kajenské korenie
- morská soľ
- olivový olej
Výživové údaje:
- 397 kcal; 7,5 g sacharidov, 52,8 g bielkovín, 18,5 g tuku
Postup:
Lososovú filetu umyjeme, osušíme utierkou, poriadne osolíme a okoreníme kajenským korením z oboch strán. Následne na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom z oboch strán opražíme filetu – kým nebude zvnútra lesklá a na povrchu chrumkavo hnedá.
Špargľu poriadne umyjeme a pokrájame na centimetrové kúsky. Kúsky pozdĺžne rozrežeme, čím vytvoríme množstvo špargľových pásikov. Tieto špargľové rezance dáme variť na približne 5 minút do osolenej vody, aby zostali pekne chrumkavé.
Servírovanie:
Na tanier naložíme špargľové rezance, ktoré pokvapkáme citrónom. Losos vyberieme z panvice a položíme na rezance. Hotové jedlo ešte zjemníme čerstvým kôprom a môžeme vychutnávať.