Tento pomaly pečený losos je poliaty sladko-slanou polevou z javorového sirupu, misa a sójovej omáčky.
Ingrediencie
- olivový olej na potretie nádoby na pečenie
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica bielej miso pasty
- 1 lyžica ryžového octu
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 4 filety z lososa
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 175 °C. Pekáč potrite olivovým olejom.
- Zomeľte alebo nastrúhajte 1 strúčik cesnaku a vložte ho do misky. Pridajte 2 lyžice javorového sirupu, 1 lyžicu bielej miso pasty, 1 lyžicu ryžového octu a 2 lyžičky sójovej omáčky a vyšľahajte.
- Filety z lososa zľahka osolíme a okoreníme a uložíme do zapekacej misy kožou nadol v jednej vrstve.
- Na lososa naneste javorovú polevu a zadnou stranou lyžice ju rovnomerne rozotrite na filety.
- Pečte, pričom počas pečenia niekoľkokrát prelejte lososa lyžicou glazúry z panvice, kým nie je losos upečený a ľahko sa odlupuje, 30 až 40 minút.