Hlavné jedláRecepty

Recept na lososa s glazúrou

Tento pomaly pečený losos je poliaty sladko-slanou polevou z javorového sirupu, misa a sójovej omáčky.

Ingrediencie

  • olivový olej na potretie nádoby na pečenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžica bielej miso pasty
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 4 filety z lososa
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 175 °C. Pekáč potrite olivovým olejom.
  2. Zomeľte alebo nastrúhajte 1 strúčik cesnaku a vložte ho do misky. Pridajte 2 lyžice javorového sirupu, 1 lyžicu bielej miso pasty, 1 lyžicu ryžového octu a 2 lyžičky sójovej omáčky a vyšľahajte.
  3. Filety z lososa zľahka osolíme a okoreníme a uložíme do zapekacej misy kožou nadol v jednej vrstve.
  4. Na lososa naneste javorovú polevu a zadnou stranou lyžice ju rovnomerne rozotrite na filety.
  5. Pečte, pričom počas pečenia niekoľkokrát prelejte lososa lyžicou glazúry z panvice, kým nie je losos upečený a ľahko sa odlupuje, 30 až 40 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang