Na tieto lievance plné bielkovín použijete o polovicu menej múky ako pri bežných receptoch. Namiesto nej dávajú lievancom chuť aj zdravé živiny vajcia a cottage cheese (čerstvý syr).
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 1 a ½ šálky čerstvého syra (cottage cheese, prípadne tvaroh)
- 3 lyžice javorového sirupu plus ďalšie na podávanie
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ¾ šálky hladkej múky
- ½ lyžice prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
Postup
- V mise vyšľahajte vajcia, čerstvý syr, javorový sirup a vanilku (ak vidíte veľmi veľké hrudky syra, skúste ich rozbiť alebo roztlačiť vidličkou).
- V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte do misy s mokrými prísadami a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Rozpáľte nepriľnavú panvicu alebo na strednom ohni a pridajte trochu masla, aby sa pokrylo dno.
- Naberte ¼ hrnčeka cesta a pečte lievance na jednej strane do zlatohneda, pričom teplotu upravujte tak, aby nezhnedli príliš rýchlo. Obráťte a pečte, kým nie sú prepečené a na okrajoch už nie sú lepkavé.
- Lievance poukladajte na seba pod prevrátenú misu a opečte druhú várku.
- Okamžite podávajte poliate javorovým sirupom.