Je nedeľné ráno, a nikomu sa nechce vôbec nič! Predĺžte si leňošenie v posteli s týmto super-jednoduchým raňajkovým receptom … ktorý vám zalepí ústa a urobí z krásneho rána dokonalé. Môžete si všetky suroviny kúpiť vopred, a ráno ho už len rýchlo dokončiť, ale tým čo milujú varenie dáva možnosť poriadne sa realizovať!
Ingrediencie:
- 2-3 krajce vianočky, alebo sladkého chleba
- Maslo
- 400 g jahôd
- 2 polievkové lyžice cukru
- Soľ a čierne korenie
- 100 g masla
- Vanilková zmrzlina
- Mandľové lupienky, na ozdobenie
Postup:
Do misky vložte nakrájané jahody, prelejte balzamikovým octom, pridajte cukor a na záver štipku soli a čierneho korenia. Poriadne premiešajte, a nechajte macerovať v chladničke zopár minút.
V panvici zohrejte kocku masla, a krajce vianočky alebo sladkého chleba opekajte, pokým nebudú trochu chrumkavé. Čerstvá domáca vianočka na vás môže už ráno čakať hotová, ak použijete domácu pekáreň Brotilda. Stačí večer vložiť suroviny, a ráno bude rozvoniavať celá kuchyňa!
Na ešte horúce toasty naložte kopček vašej obľúbenej zmrzliny. Rovnako ako pri vianočke, aj zmrzlinu si môžete pripraviť doma – a presne podľa svojej chuti. Stačí zmiešať 3 diely plnotučného mlieka s 4 dielmi smotany na šľahanie a pridať prísady podľa toho, akú zmrzlinu chcete pripraviť: čokoládu, vanilkové struky, bylinky alebo čokoľvek iné.
Zmes prevarte, nechajte vychladnúť a prípadne pridajte ďalšie prísady (ako napríklad sušienky alebo orechy). Nalejte ju do zmrzlinovača (ako napríklad Klarstein Yo & Yummy), a nechajte pracovať. Už za pár hodín si na vás počká skvelá domáca zmrzlina!
Sladké toasty so zmrzlinou posypte jahodami, a polejte vzniknutou šťavou. Môžete pridať ešte oriešky alebo čokoládovú polevu, a je to.
Dokonalé raňajky sú hotové!